COMUNICAT CAMPANYA D’ACTIVITATS ESTIU 2020

COMUNICAT CAMPANYA D’ACTIVITATS ESTIU 2020

Benvolgudes persones que seguiu i participeu dels projectes de l’entitat,

El proper dissabte 25 d’abril l’Ajuntament de Barcelona inicia, com cada curs, la campanya d’estiu. Amb informació de les activitats de lleure que es faran a la ciutat i, sobretot, amb les dades de com demanar ajudes econòmiques per poder realitzar-les.

Sempre és d’agrair que un ajuntament es preocupi per tal que les famílies de la ciutat tinguin dret a fer les activitats d’estiu, sense cap greuge econòmic, amb equitat i inclusió, però aquest any, degut a la pandèmia del COVID-19, tenim clar que no podrem fer-ho tot igual.

A hores d’ara, des de la conselleria de Joventut de la Generalitat, els responsables màxims de les activitats d’estiu, no tenen cap informació que ens asseguri dates i tipologia d’activitats que es podran dur a terme. Tampoc les mesures de seguretat que hauran de guardar les voluntàries, treballadores, infants i joves. La Federació Catalana de l’esplai, com la resta de Federacions de lleure del territori, estan demandant informació a totes les administracions, explicant la força de l’educació en el lleure i el compromís que tenim amb la societat.

En resum, no tenim cap certesa del futur de les nostres activitats a l’estiu.

I sumant-nos a aquesta incertesa, ens trobem que l’Ajuntament de Barcelona ens obliga a seguir un calendari d’inscripcions creat prèviament a la pandèmia, per unes activitats que sabem que seran fictícies, amb una metodologia especial pel confinament que dificultarà  que aquestes ajudes arribin a tothom, on hi haurà una escletxa real entre les famílies i l’objectiu de la campanya.

La metodologia de les anteriors campanyes consistia en que les famílies s’apropaven a l’entitat, feien la inscripció a l’activitat i omplien el formulari de beca amb l’ajuda de la persona de l’entitat que estigués en aquell moment. Les entitats explicàvem quins criteris econòmics havia decidit l’Ajuntament i vetllàvem per explicar tots els documents que havien de dur a entregar a l’Ajuntament.

Actualment, en estat de confinament, aquests fulls els hauran d’omplir les famílies des de casa, sense suport de l’entitat. Algunes d’aquestes sol·licituds les haurem de fer nosaltres mateixes amb la família al telèfon, ja que moltes famílies no disposen dels recursos per fer les sol·licituds on-line. Tot això amb l’atenció de centenars de famílies amb risc d’exclusió social, amb manca de tecnologia suficient i amb massa preguntes que no es podran respondre. També amb una escassa claredat amb les justificacions econòmiques per rebre la beca ja que la declaració de la renda del 2018 és evident que no els hi servirà per explicar la situació econòmica actual.

Per totes aquestes raons, des de la junta de entitat, volem demanar a l’Ajuntament de Barcelona que reconsideri les dates d’inici de demanda de beques fins al moment que comencem a clarificar el futur de les activitats d’estiu. No li trobem el sentit a començar una campanya com aquesta quan encara estem en estat d’alarma i tenim un futur força incert.

És per tot això que PROPOSEM allargar el dia límit per demanar l’ajuda. Actualment és el 15 de maig i considerem que seria necessari allargar-lo fins a inicis de juny, quan esperem tenir més informació detallada de les activitats i les famílies puguin tenir més clara la seva participació a l’estiu.

També DEMANEM que respecti els tempos de les entitats que estem enmig d’expedients de regulació, amb menys capacitat efectiva d’arribar a les 288 famílies que l’any passat van demanar ajuda per a realitzar les nostres activitats, amb un total de 55.000€ de despesa.

En el supòsit que no s’aturin les inscripcions, nosaltres ens COMPROMETEM a fer tots els esforços que estiguin a les nostres mans per ajudar a inscriure’s a totes les famílies, tinguin les característiques que tinguin. També disposarem d’un fons de contingència per totes aquelles famílies que, per tot allò que hem explicat abans, es quedin fora de les ajudes públiques.

Agraïm també que els responsables del districte ens hagin escoltat i s’hagin compromès a parlar-ne.

Cap infant ni jove sense activitats aquest estiu!

 

Rebeu una forta abraçada de Xino Xano i us esperem a l’estiu!

Junta directiva de Xino-Xano Associació de Lleure

Sense comentaris