Els grups ja estan en marxa!!!

Els grups ja estan en marxa!!!

Bon dia Xino-xaners i Xinoxaneres!!!

 

Després d’un primer dia on vam encetar el curs amb una gimcana conjunta, aquesta setmana vam iniciar les activitats amb les companyes i companys amb els quals ens tocarà conviure tot l’any. Així doncs, ara podreu llegir que hem fet cada grup:

 

Txikiaks: hem tingut un dia de jocs bastant mogut i, en general, ha anat molt bé. Primer de tot, ens han presentat a la Puça Lila i després, ens hem presentat nosaltres mateixos davant dels nostres companys i la Puça. També hem jugat a bàsquet cooperatiu, on per passar la pilota havíem de dir el nom de company/a a qui li volíem passar la pilota. A continuació, hem fet diversos jocs dirigits, com l’ànec i l’oca, el vampir, el joc dels dracs…

 

Ertainaks: al ser el nostre primer dia, inicialment, hem realitzat jocs de coneixença, per establir confiança amb les nostres companyes de grup.  Després les monitores ens han deixat un temps per a poder pensar, autònomament, les pautes de convivència que haurem de seguir durant tot l’any. Un cop fetes, ens han explicat que és un APS ( Projectes d’Aprenentatge i Servei) i entre totes hem cercat un tema d’interès comú per a treballar-lo al llarg de l’any.

 

Handiaks: el nostre primer dia ha estat una mica neguitós. Som un grup força nombrós i hem estat amb molta energia. Com la gran part del grup ens coneixíem, hem estat fent una bateria de jocs esplaieros. El furby, la figa, el ranxo o el fruiter són exemples de jocs als quals vam estar jugant.

 

IMG-20151018-WA0010

Itzelaks: Aquest any, som un grup força nombrós on, per a molts de nosaltres, és el nostre primer any com a joves. És per això, que les nostres monitores ens han parlat del canvi que significa passar a ser joves i la consciència que hem de prendre en fer aquest canvi. Paral·lelament em estat fent dos activitats de coneixença per aprendre els nostres noms (un joc de gestos i el pedra/paper/tisora dels noms). En acabar aquests jocs, vam realitzar el rellotge de les preguntes on havíem de respondre en base a que esperem d’aquest any nosaltres mateixos com a persones, nosaltres dins l’esplai i el nostre paper dins del barri. Posteriorment, vam fer el pío-pío i vam pautar les normes de convivència entre totes.

 

Gazteas: el nostre grup aquest any ha tingut forces incorporacions que faran d’aquest, un curs molt més interessant. Primer de tot, vam realitzar una activitat de coneixença, les fruites, on havíem de dir el nom d’un company/a en base a la fruita que el conductor de l’activitat deia. Després, vam anar a la Plaça de les Glòries per a seguir el nostre dia. Allà vam fer una variant de la figa, adaptada més per a joves com nosaltres. Un cop passat el temps d’esbarjo amb aquest joc, ens van presentar la Gaztecaixa. Cadascú, va es va moure per la plaça lliurement amb un boli i un paper i va fer un escrit del que esperava de l’any, en base a unes consignes. Posteriorment, vam introduir totes els escrits dins la Gaztecaixa, que quedarà segellada. Aquests, els llegirem l’últim dia d’esplai durant l’activitat d’estiu que realitzarem.

 

Recordar, que en acabar l’esplai vam fer la reunió informativa per a les famílies. Allà vam explicar el funcionament de l’esplai, les novetats d’enguany i les inscripcions i documents necessaris, que en breus trobareu penjats a l’apartat de «Documents«, d’aquesta mateixa web.

Sense comentaris